stoommachine
stoommachine

"Gewaun kallem blève en doâh staumûh…!"

Welkom op onze site!

Met trots presenteren wij onze website!

Stoomkracht heeft als doelstelling het organiseren van stoomevenementen waarbij de focus ligt op het presenteren van oude werkende stoommachines en werktuigen. Regelmatig rijden wij met enkele stoommachines door Den Haag of ergens in het land. In 2018 hebben wij ons eerste grote evenement kunnen organiseren: Stoom op Scheveningen.

Stoom op Scheveningen

Meer dan 40 werkende stoommachines waren te bewonderen op het tweedaagse evenement in de binnenhaven. Ook in 2020 stond een tweede editie op de kalender, helaas was daar COVID-19. Ons voornemen is om vaker kleinschalige evenementen te organiseren.

Doelstellingen

Stoomkracht heeft als doel het verkrijgen van een oude stoommachine(s) om deze te herstellen in originele staat en te presenteren aan belangstellenden.

Tenslotte willen wij jongere mensen informeren over oude stoom techniek, om deze te enthousiasmeren over (zowel oude als nieuwe) techniek.

Scheveningen LightWalk 2023

 

Tijdens de Scheveningen Light Walk 2023 waren wij present om de kerst feestvreugde te vergroten. Op de Frederik Hendriklaan moedigden onze kerstmannen- en vrouwen de wandelaars aan met kerstmuziek. De volledig verlichte Marshall met aanhanger was de blikvanger van de avond. Bedankt organisatie van de Light Walk dat wij onderdeel mochten uitmaken van deze geslaagde editie!

Wat een feest!

Vrijdag 17 en zaterdag 18 september kwamen er enkele stoomvrienden met tractoren en auto's naar Den Haag. Twee dagen reden we in colonne door Den Haag. Bij diverse etablissementen stopten we voor een hapje en drankje. We ontvingen heel veel positieve reacties, we kregen gelukkig ook nog donaties en veel aandacht van de pers. Een interview met Omroep West en een prachtig artikel in het AD! Kijk hier voor meer sfeerfoto's.
Dit is voor herhaling vatbaar!