stoommachine
stoommachine

Nieuws

Update van de restauratie

Zoals jullie weten wordt de stoomtractor op dit moment gerestaureerd. De hele tractor is stukje voor stukje en boutje voor boutje ontmanteld. Het belangrijkste onderdeel, de ketel, is naar de UK gegaan. Daar is de ketel door goede stoomvriend 'Turbo' onder handen genomen. Gelast en nieuwe klinknagels. Ook is er een nieuwe tender (watertank) op ingenieuze wijze ontworpen (in 3D), gesneden (met waterstralen) en in elkaar gezet door onze trouwe sponsor TonCar. Kortom de hele restauratie heeft meer tijd én geld gekost dan gedacht. En we zijn er nog niet....de honderden onderdelen moeten nu nog weer minutieus in elkaar worden gezet. Hiermee kunnen we hopelijk vanaf 22 januari a.s. beginnen. Een spannend onderdeel is de keuring die vlak daarna plaatsvindt. Om een indruk te geven van de restauratie, zie je hieronder enkele foto's. Ook is Info Thuis bij Olav langs geweest voor een reportage, de reportage kun je hier bekijken.

Ons streven is om op vlaggetjesdag, zaterdag 17 juni a.s. weer door Scheveningen te rijden! De hele restauratie heeft een enorm gat geslagen in onze begroting. Draag je ons een warm hart toe of wil je ons weer zien rijden dit jaar, steun ons dan! Dit kan heel eenvoudig door een donatie via deze pagina. Wij waarderen deze donatie enorm en dit wordt beloond met een ritje door de stad!

Het restauratie proces wordt ook door weekblad de Scheveninger gevolgd.

Wat een feest!

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september reden we met enkele stoomvrienden in colonne door Den Haag en Scheveningen. Wat een feest was dit! Langs de routes vele belangstellenden en de ontelbare fotomomenten tijdens onze stops bij Brasserie de Laer, Brasserie Mauritshuis, Kaai 13 en Restaurant La Tavolo. Alle deelnemers genoten van de ritjes en de aandacht voor de meer dan 100 jaar oude stoomtractoren- en auto's. Op een oude veldkeuken uit de DDR werden broodjes warme worst met zuurkool bereid. We trokken ook de aandacht van de pers, zo was er een interview met Omroep West en groot artikel in het AD. Kortom voor herhaling vatbaar. Om dit mogelijk te maken, zijn wij afhankelijk van donaties en giften. Steun jij ons ook?
Een foto impressie van de dagen:

Meer nieuws

Onze loyale 'stoom' vrienden, TonCar uit Berkel en Rodenrijs gaven onze stoommachine en aanhanger een opknapbeurt. Zo werd er een nieuwe trekhaak gemonteerd zodat we ook het goulashkanon uit de DDR kunnen trekken. De aggregaat werd gedemonteerd en vervangen door een accu, oplader en omvormer. Ter verhoging van de feestvreugde, kunnen we nu ook heel modern muziek via een USB stick afspelen. Anton en Rob, ontzettend bedankt voor jullie hulp!