stoommachine
stoommachine

Activiteiten 2022/2023

 

Vlaggetjesdag 2023

Tijdens Vlaggetjesdag konden we voorzichtig rijden met de stoomtractor en hadden we een plekje aan de haven. Zie de foto impressie.

De restauratie

De stoomtractor is in 2023 gerestaureerd. De hele tractor is stukje voor stukje en boutje voor boutje ontmanteld. Het belangrijkste onderdeel, de ketel, is naar de UK gegaan. Daar is de ketel door goede stoomvriend 'Turbo' (Richard Vincent) onder handen genomen. Gelast en nieuwe klinknagels. Ook heeft hij de tender gerestaureerd. Met hulp van goede 'stoomvriend' Turbo is de stoomtractor in elkaar gezet, getest en rijdt sinds kort weer door Den Haag en Scheveningen.

Inmiddels hebben we met vlaggetjesdag half-half kunnen rijden, echter met de LightWalk konden we weer voluit!

Wat een feest!

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september 2022 reden we met enkele stoomvrienden in colonne door Den Haag en Scheveningen. Wat een feest was dit! Langs de routes vele belangstellenden en de ontelbare fotomomenten tijdens onze stops bij Brasserie de Laer, Brasserie Mauritshuis, Kaai 13 en Restaurant La Tavolo. Alle deelnemers genoten van de ritjes en de aandacht voor de meer dan 100 jaar oude stoomtractoren- en auto's. Op een oude veldkeuken uit de DDR werden broodjes warme worst met zuurkool bereid. We trokken ook de aandacht van de pers, zo was er een interview met Omroep West en groot artikel in het AD. Kortom voor herhaling vatbaar.
Een foto impressie van de dagen:

Meer nieuws

Onze loyale 'stoom' vrienden, TonCar uit Berkel en Rodenrijs gaven onze stoommachine en aanhanger een opknapbeurt. Zo werd er een nieuwe trekhaak gemonteerd zodat we ook het goulashkanon uit de DDR kunnen trekken. De aggregaat werd gedemonteerd en vervangen door een accu, oplader en omvormer. Ter verhoging van de feestvreugde, kunnen we nu ook heel modern muziek via een USB stick afspelen. Anton en Rob, ontzettend bedankt voor jullie hulp!