stoommachine
stoommachine

Nieuws

Vlaggetjesdag 2023

Het was een prachtige en zonnige Vlaggetjesdag!

Voor bewegende beelden van de dag, bekijk dit filmpje.

Hieronder een foto collage van deze dag.

Update van de restauratie 19 mei

Zoals jullie weten wordt de stoomtractor op dit moment gerestaureerd. De hele tractor is stukje voor stukje en boutje voor boutje ontmanteld. Het belangrijkste onderdeel, de ketel, is naar de UK gegaan. Daar is de ketel door goede stoomvriend 'Turbo' (Richard Vincent) onder handen genomen. Gelast en nieuwe klinknagels. Ook heeft hij de tender gerestaureerd. Turbo is nu in Scheveningen om Olav te assisteren bij de montage van de Marshall. De hele achteras, achterwielen, krukas, klep- en drijfstangen moeten nog worden geplaatst. Het belangrijkste volgt dan: de afstelling van de Marshall. Heel belangrijk, ook wat betreft veiligheid!

Ons streven is om op vlaggetjesdag, zaterdag 17 juni a.s. weer door Scheveningen te rijden! De hele restauratie heeft een enorm gat geslagen in onze begroting. Draag je ons een warm hart toe of wil je ons weer zien rijden dit jaar, steun ons dan! Dit kan heel eenvoudig door een donatie via deze pagina. Wij waarderen deze donatie enorm en dit wordt beloond met een ritje door de stad!

Het restauratie proces wordt ook door weekblad de Scheveninger gevolgd.

Wat een feest!

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september reden we met enkele stoomvrienden in colonne door Den Haag en Scheveningen. Wat een feest was dit! Langs de routes vele belangstellenden en de ontelbare fotomomenten tijdens onze stops bij Brasserie de Laer, Brasserie Mauritshuis, Kaai 13 en Restaurant La Tavolo. Alle deelnemers genoten van de ritjes en de aandacht voor de meer dan 100 jaar oude stoomtractoren- en auto's. Op een oude veldkeuken uit de DDR werden broodjes warme worst met zuurkool bereid. We trokken ook de aandacht van de pers, zo was er een interview met Omroep West en groot artikel in het AD. Kortom voor herhaling vatbaar. Om dit mogelijk te maken, zijn wij afhankelijk van donaties en giften. Steun jij ons ook?
Een foto impressie van de dagen:

Meer nieuws

Onze loyale 'stoom' vrienden, TonCar uit Berkel en Rodenrijs gaven onze stoommachine en aanhanger een opknapbeurt. Zo werd er een nieuwe trekhaak gemonteerd zodat we ook het goulashkanon uit de DDR kunnen trekken. De aggregaat werd gedemonteerd en vervangen door een accu, oplader en omvormer. Ter verhoging van de feestvreugde, kunnen we nu ook heel modern muziek via een USB stick afspelen. Anton en Rob, ontzettend bedankt voor jullie hulp!