stoommachine
stoommachine

Nieuws

Restauratie van de Marshall Jubilee

De Marshall is al op leeftijd, om precies te zijn 102 jaar oud. Het is tijd voor een grondige restauratie. Helaas betekent dit dat de stoommachine volledig ontmanteld moest worden. Gelukkig hebben we hulp van onze goede stoom-vriend Richard Vincent (Turbo). Hij heeft samen met Olav vrij rap de ontmanteling begeleid. Sommige onderdelen gaan zelfs naar Engeland om daar te worden gerestaureerd. Waaronder de ketel, die volledig met de hand wordt gerepareerd. Het ingrijpende proces van restauratie betekent helaas ook dat de Marshall dit jaar niet meer zal rijden. De verwachting is de stoommachine pas weer in de zomer van 2023 te zien (en horen) is in Scheveningen en omgeving.

Behalve dat het een tijdrovende klus is, is het ook bijzonder kostbaar. Wij vragen jullie dan ook om het leed enigszins te verzachten door een donatie te doen. Dat kan heel eenvoudig via deze site. Elke donatie, groot of klein wordt enorm op prijs gesteld!

Het restauratie proces wordt door weekblad de Scheveninger gevolgd.

 

Wat een feest!

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september reden we met enkele stoomvrienden in colonne door Den Haag en Scheveningen. Wat een feest was dit! Langs de routes vele belangstellenden en de ontelbare fotomomenten tijdens onze stops bij Brasserie de Laer, Brasserie Mauritshuis, Kaai 13 en Restaurant La Tavolo. Alle deelnemers genoten van de ritjes en de aandacht voor de meer dan 100 jaar oude stoomtractoren- en auto's. Op een oude veldkeuken uit de DDR werden broodjes warme worst met zuurkool bereid. We trokken ook de aandacht van de pers, zo was er een interview met Omroep West en groot artikel in het AD. Kortom voor herhaling vatbaar. Om dit mogelijk te maken, zijn wij afhankelijk van donaties en giften. Steun jij ons ook?
Een foto impressie van de dagen:

Meer nieuws

Onze loyale 'stoom' vrienden, TonCar uit Berkel en Rodenrijs gaven onze stoommachine en aanhanger een opknapbeurt. Zo werd er een nieuwe trekhaak gemonteerd zodat we ook het goulashkanon uit de DDR kunnen trekken. De aggregaat werd gedemonteerd en vervangen door een accu, oplader en omvormer. Ter verhoging van de feestvreugde, kunnen we nu ook heel modern muziek via een USB stick afspelen. Anton en Rob, ontzettend bedankt voor jullie hulp!